tisdag 19 april 2011

Kaos på kurs....

Så kommer då äntligen lite uppdatering från vår datorlösa vecka som gått :-)
I onsdags var det Råådalskurs igen och det var en händelserik kväll må jag säga...!
Meeko fick testat på mattes tålamod en del under kvällen eftersom han träffade sin älskade tjej Clemmie i början av passet hihi.
Och efter det var ju inte matte så värst hyperintressant :-)
I början satt han mest och stirrade bort mot agilityplanen i hopp om att få en skymt av den goa lilla tösen, men efterhand som vi började jobba så släppte det lite grann och matte fick lite fokus istället :-)
Bra träning och utmaning må jag säga hihi.

Men kvällens stora händelse utspelade sig precis i början av passet, och det var den unga rottishanen som stod för spektaklet.....
Vi hade ställt upp oss för att köra sicksack-övningen och jag och Meeko och ett annat ekipage hann gå våra varv (Meeko gick KANON hela varvet, trots Clemmie-störning hihi. Superstolt (-: ), sen var det en dam med sin lilla Cavalier som skulle gå....
När hon passerar bakom rottisen gjorde denna plötsligt och helt utan förvarning ett utfall mot cavisen, den unga matten orkade inte hålla Mr. rottis som ryckte fram...!
Som tur var så hann damen sätta sitt ben emellan cavisen och rottisen, så han högg damen i vaden och slet upp hela hennes byxben från knäet och neråt...!
Oops.....
Damen blev, med rätta, snorförbannad och talade om att detta INTE är accepterbart och krävde att rottisen skulle lämna planen!
Damen fick åka in till akuten för koll av benet, det blev tydligen ett rejält bett i vaden på henne så jag hoppas att hon är okej...
Nu blev det så att rottisen inte kommer vara med på kursen längre... Jocke ansåg, och jag håller till fullo med, att vi inte kan ha en sån hund på kursen utan dem kommer få privat träning och hjälp istället...
Ägarna sa tydligen att rottisen hade blivit anfallen av en afghan för en liten tid sen och var rädd sen det, men hallå.... Vem låg inte och morrade och gjorde utfall från träff nummer ett.... Hans beteende var på g redan då och jag anser personligen att detta var frukten av hundokunniga ägare som inte hade ett skvatt aning om hur dem skulle hantera en rottis i tonåren....
Återigen undrar jag VARFÖR folk skaffar hund utan att veta VAD man skaffar sig och hur man ska hantera sin hundras när dem växer upp....!
Just detta ämnet kan reta gallfeber på mig kan jag säga och jag blir lika förbannad varenda gång!
Och vi har exakt samma situation på kursen i Svalöv.... Ung, okunning ägare med en rottis som testar gränser och spänner sig.... ÖH!

Nåväl, nu spann jag iväg totalt :-))
Men som sagt, det retar gallfeber på mig just det ämnet hihi.
Resten av kvällen gick i alla fall bra och spann vidare i lugnt tempo :-)

Må väl!

4 kommentarer:

  1. Isch vad räligt. Stackars dam! Hoppas hon är okej. Tur han inte fick tag på hunden....
    Ja visst är det tråkigt när folk skaffar hundar de inte kan hantera...

    Åh jag ser sååå fram emot att vi kan hitta dagar som passar oss båda!! Ska bli spännande!!

    SvaraRadera
  2. Ooops she did it again... ja, det var ju inte meningen att vi skulle agera värsta störningsmomentet. Men vad ska man göra? Kärleken råder vi inte över... sötnosar är de i alla fall.

    Skönt att man plockade bort den instabila rottisen. Vi har en blandis som är opålitlig på agilityn, men eftersom inget blod runnit efter utfall med bett på Clemmie, får den stanna kvar. Ses ikväll!

    SvaraRadera
  3. Sånt här är bara inte att acceptera.
    Vem vill ha sin hund eller sig själv skadad.

    Men vi skall då till Hundens försvar säga att det är inte hundens fel utan ägaren, då ägaren inte har full kontroll på sin hund, man blir bara så ledsen då rasen får dålig publicitet pga att hundens ägare inte vet vad han har i kopplet.
    Detta är tråkigt som tusan.
    Glad att ni inte blev attackerade.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Lissie: JA! Ser oxå jättemycket fram emot att få lite dagar inbokade :-) Så jäkla kul att äntligen få köra igång med massagen :-))

    Anneli: hihi ingen fara, vad gör man när ens favvotjej kommer på träningen :-) Bra träning för Meeko att kunna fokusera ändå.

    Jeanette: Absolut, klart det är ägarens fel. Hunden väljer ju inte sin ägare... Det som gör mig så irriterad att det finns så många hundägare som inte tar sig tid att läsa på innan man skaffar sig en hund... Det är inte bara att skaffa sig en hund och sen är det bara jättemysigt.. Man har ett ansvar som hundägare och det är tyvärr många som inte tar det eller förstår det... Trist, men sant...
    Ja, också enormt glad att det inte var vi som blev attackerade....! Huh!

    Kramar till er alla från oss! :-)

    SvaraRadera