tisdag 29 mars 2011

Premiär för GK1 kursen!

Efter en hel helgs nattjobbande tyckte jag, och säkerligen Meeko också, att det var riktigt skönt med en ledig dag och att äntligen få köra igång med lite seriös träning dessutom :-) Visst har vi tränat lite grann under helgen, men eftersom det blir lite villervalla med dagarna när man jobbar natt (mattes huvud hänger inte riktigt med som det brukar i all nattvakenhet och dagssömn..) så har det bara blivit små kortare pass...

Igår kväll var det i alla fall då äntligen dags för uppstarten av vår GK1 kurs (lydnadsklass 1...) i Råådalen med instruktören Jocke, som vi ju även gick vår fortsättningskurs för. Med från förra kursen förutom vi var aussien Buddy, cairnterriern Julius, goldisen Frasse och rottisen Spike (som surprise surprise har tuffat till sig och blivit en halvt morrande best..... Vi ska tydligen inte slippa ifrån morrande rottisar *suck*).
Resten av gänget bestod av en rejäl blandning! Vi var mååånga! Ett stort gäng jämfört med sist :-) Här var allt från sheltie, labbe, ännu fler rottisar (som verkar lugna och fina thank God hihi), rhodesian rigeback, cavallier m.m.
Sen var där två lite äldre damer med, som inte verkade ha så värst mycket hunderfarenhet sen tidigare... Dem hade med sig en omplaceringsvovve som dem haft i 4 veckor nu... En blandning border/schäfer som verkade allt annat än trygg! Den spenderade mestadels av kvällen med att morra, skälla och göra utfall mot alla andra hundar, men en matte i kopplet som knappt kunde hålla emot.... Jippy..... Smått otäckt...
Tack och lov finns ju Jocke, så får hoppas han kan hjälpa till att dämpa ner vovven lite....

Nåväl! Första passet blev ett litet lättpass. Första samling i klubbstugan med fika, presentation och kursgenomgång. Sen ut en liten tur på planen för lite träning! Vi körde igång med den klassiska sicksack-övningen! Meeko var faktiskt väldigt duktig igår! Behöll fin kontakt i stort sett hela tiden, och när det var vår tur att ta ett varv runt ringen av vovvar så gick han fint vid min sida och hade kontakt utan att bry sig om dem andra så värst mycket! Så himla nöjd och stolt över honom! :-))
Fick äntligen lite tips från Jocke på det här med träning vid hundmöten, så nu ska vi köra stenhårt på det framöver :-)

Jockes tips på träning vid hundmöte:
* ha ett speciellt ord som blir kommando för själva händelsen när andra hundar dyker upp. (Jag har valt att använda mig av ordet "möte")
* nån rolig leksak med sig i fickan alt. gott godis (för min del blir det fokus på leksak eftersom godis inte slår så högt när andra hundar är i närheten... En kamptrasa gör det (-: )
* när matte får syn på nån annan hund sägs ordet ("möte") och Meeko ska komma in till sidan och sätta sig ner (ta hjälp av leksaken..)
* Meeko blir kvar sittandes tills det andra ekipaget har passerat.
* i början av denna träning får hundarna inte lov att hälsa eller bry sig om varandra! Det passerande ekipaget måste bara gå vidare utan att stanna! Nåt som kan vara lättare sagt än gjort eftersom många gärna vill stanna till och tycker att "alla hundar ska få lov att hälsa".. Vissa fattar ju helt enkelt inte att man försöker träna sin hund...
I dessa fall måste man helt enkelt säga till den andra personen att dem får vara snälla att gå iväg genast!
Tycker som sagt att det verkar som väldigt vettig träning och det ska bli riktigt spännande att få köra igång och träna på det :-)

Efter en skön natts sömn i sin egen säng (kan säga att efter lite vaket nattjobb x antal nätter så uppskattar man verkligen sin säng och att få sova på nätterna hihi) känner vi oss pigga och utvilade idag och redo för nya upptåg! :-)
Ikväll väntar kurs i Svalöv med ställande under marsch på schemat!


Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar