torsdag 3 januari 2013

Second opinion...

Igår var vi iväg hos Din veterinär i Helsingborg för att få en second opinion angående Meeko's urinsten och hur vi bör gå till väga....
Då svaren här i stan lät lite osäkra samt att vi fick höra olika åsikter där om hur vi borde göra så kände jag att jag ville ta ett besök på en annan klinik också....
Din veterinär gillar jag skarpt, har varit hos dem tidigare med mina andra hundar och alltid fått ett gott intryck av dem.

Vi bokade in tid och fick träffa deras expert på ultraljud, den smått excentriske men otroligt duktiga, veterinär Torkel Falk.
Har varit hos honom tidigare med min förra hund då han dessutom är hjärtspecialist, och fick redan då ett väldigt gott intryck och bra känsla för hans kunskap.
Torkel läste av ultraljudet och konstaterade två stenar...!
Dock små.....
Hans svar på vad man borde göra åt detta var att det alltid är svårt med stenar eftersom dem är luriga och att man i stort sett aldrig kan förutspå hur dem ska bete sig om man säger så :-)
Han har mött hundar där stenarna har vuxit och han har mött hundar där stenarna helt plötsligt försvunnit...
Men, hans råd var rakt och tveklöst säkert; "hade det vart min hund hade jag inte opererat om hunden inte visade några symptom!"
Tack för det, äntligen ett tydligt svar :-)
Passade även på att fråga om fodret, eftersom jag ju helst inte vill att Meeko ska behöva stå på ett specialfoder resten av livet....
Hans svar var i stort sett skit i specialfoder för det gör nog varken från eller till hahaha.
Han menade på att det är svårt att säga eftersom det finns hundar som äter specialfoder som stenarna ändå växer på eller kommer tillbaka så han tyckte vi skulle göra som vi kände för :-)
Som sagt, raka och ärliga svar :-))
Hans råd var att avvakta och göra ett nytt ultraljud om 2-3 månader och se hur det ser ut då.
Sålänge stenarna inte ger några besvär ska det inte vara några problem att lämna dem där dem är och skulle det vara att vi sen behöver operera så var inte det hela världen heller sa han.
Säkert var ju att ett foder inte kommer att hjälpa för i sådant fall så hade stenarna redan varit borta menade han på.

Jag åkte i alla fall hem med en bra känsla denna gången.
Kände mig nöjd och trygg med svaren vi fått.
Så det vi har beslutat oss för nu är att låta Meeko äta sitt specialfoder fram till ett nytt återbesök hos Torkel om några månader, sen får han gå tillbaka till sitt vanliga James Wellbeloved foder och så får vi ta ett nytt återbesök några månader senare och se om JW påverkar stenarna till det sämre eller inte.

Må väl!

1 kommentar:

  1. Din Veterinär i Helsingborg är bara så jäkla BRA.
    Hädanefter går jag bara dit med våra hundar.
    Raka tydliga svar och hjälp direkt inte en massa luddiga svar.
    Kram
    Jeanette

    SvaraRadera